Inskjutning

Klubben har två inskjutningsvallar för kulvapen, en kombinerad 50/80m som ligger till vänster om älgbanan och en 100m som ligger till höger om älgbanan. Dessa är alltid öppna under godkända skjuttider förutsatt att de inte är uthyrda eller stängda p.g.a tjäle i skjutvallen eller dylikt. För eventuell bokning på inskjutningsbanorna se här.

För inskjutning av hagel/slugg läs här om vad som gäller

På 80m banan finns ett hus man kan gå in i, här inne finns två skjutbänkar. Vid den högra ges möjlighet att träna stående skytte om man vill. OBS!! Det är förbjudet att skjuta på 80m om någon använder sig av inskjutningen från 50m platsen, använd då istället 100m vallen.

På 50m finns en fast skjutbänk utomhus. OBS!! Det är förbjudet att skjuta på 50m om någon använder sig av inskjutningen från 80m, använd då istället 100m vallen

Vid inskjutningen på dessa banor SKALL inskjutningstavlan fästas på tavelvagnen som står på rälset vid semaforen, vagnen ska dras ut maximalt till vänster innan skyttet påbörjas. Inga andra mål och placeringar är tillåtna att använda. Finns det behov av att skjuta in sitt kulgevär på kortare avstånd, får man ställa sig på gräsmattan framför 50m-bänken på önskat avstånd. Viktig, inskjutningstavlan SKALL fortfarande vara placerad på ”vagnen”.

100m vallen ligger till höger om älgbanan och är försedd med en fast skjutplats. OBS!! Det är förbjudet att skjuta på 100m vallen om någon använder sig av harbanan.

Vid skytte här SKALL de fasta infästningspunterna vid vallen användas. Den medhavda inskjutningstavlan fästs på klubbens tavla som står lutad mot baksidan av huset till vänster om skjutvallen. Obs, endast klubbens ramar får användas. Inga andra mål och placeringar är tillåtna att använda. Finns behov av att skjuta in sitt kulgevär på kortare avstånd får man gå fram till önskat avstånd. Inskjutningstavlans placering SKALL alltid var på avsedd plats vid vallen.

Kom ihåg SÄKERHETEN framför allt.

%d bloggare gillar detta: