Pallplaceringar av VJSK:s skyttar, i finalen av Beretta Cup

Idag avgjordes finalen av Beretta Cup i Varpsund. Högt och högst upp i prislistan återfinns tre skyttar med hemmaadress Västerås Jaktskytteklubb.

Therese Tillenius vann dam-klassen och i klassen för licensierade skyttar tog Jack Maroun hem segern och Simon Salo kom trea, stort GRATTIS till er alla.

Hantverkare på banan

Fr.o.m. torsdag 2/6 kommer det att vara hantverkare på banan, främst runt sportingen. Hantverkarna kommer troligtvis att jobba längre dagar än normalt för att bli klara till slutet av v.23, detta ska dock inte påverka er som vill skjuta men kortvariga störningar kan förekomma. Vi visar självklart hänsyn & respekt för ”killarna” och deras arbetsmiljö, säkerheten kring deras arbetsmiljö är viktigast.

Skjutförbud när maskiner finns bakom skjutbanan!

Vi håller på att utveckla våra skjutbanor med en bullervall runt dessa, för att inte riskera att bullret stör vår omgivning. Detta innebär att det periodvis är arbetsmaskiner vid banan och att skyttar som ska skjuta dagtid måste se efter så att det INTE är maskiner i skjutriktningen. Om det finns maskiner eller personal i skjutriktningen är det strikt SKJUTFÖRBUD, detta måste respekteras.

Mvh

Styrelsen

Öppna viltmålsbanor

Tjälen är borta och vinterservicen är utförd på viltmålsbanorna vilket gör att vi har öppnat dessa. All information om att banorna är stängda är borttaget sedan en tid men ett förtydligande om att de återigen är öppna har missats att skickas ut. 

Banorna är alltså öppna för de som har egna taggar eller för medlemmar som kommer ut när någon med tagg har öppnat banan. Jouren på älgbanan är bemannad från tisdag 3 maj och framåt, men många datum är fortfarande obemannade. Låt oss nu hjälpas åt att fylla dessa, ni med tagg hoppas vi minns era åtagande. https://vasterasjsk.se/algbanan/

Det saknas även jouransvariga på trap https://vasterasjsk.se/trap/ och på sportingen https://vasterasjsk.se/sporting/

Maila in på vasterasjsk@gmail.com så uppdaterar vi jourlistorna allt eftersom.

Dags att fylla jourlistorna

Nu är det hög tid att fylla jourlistorna första tomma tiderna är redan nu på tisdag då tanken är att hageljourerna ska öppna.

Under respektive bana (älgbanan, sporting, trap) hittar ni kalendrarna och där kan ni se när det saknas personal. Maila in på vasterasjsk@gmail.com vilken bana och vecka ni vill ta, vi uppdaterar sedan fortlöpande kalendern och bekräftar jouren via mail.  

Ni som har en tagg men ännu inte har betalt medlemsavgiften: era taggar kommer de närmsta dagarna att bli spärrade, dessa låses inte upp förrän medlemsavgiften är betald.