Vi bygger en bullervall

Vi har i Västerås JSK arbetat långsiktigt för att dämpa bullret från vår skjutbana, detta då det längre tillbaks har funnits klagomål. För att göra det möjligt att få fortsätta har vi i styrelsen ambitionen att dämpa bullret så mycket som möjligt. För 10 år sedan byggde vi bullerdämpning på älg och inskjutningsbanan och verksamheten har de senaste åren ökat med fler avlossade skott. Det gör att vi behöver ta nästa steg med att även bullerdämpa hagelbanorna, genom att bygga en 14 meter hög bullervall som kommer att ligga från skeetbanorna till inskjutningsbanan.

Klubben har skrivit ett kontrakt med ett företag som gör detta och arbetet kommer att pågå i fem år. De kommer att periodvis köra med lastbilar under vardagar kl. 07-17 vilket innebär att en del skytte på dagtid kommer att bli begränsat då skytte inte kommer att kunna ske när lastbilar körs bakom kul- och hagelbanorna under dessa perioder.

Vi håller på att diskutera en lösning för hur det ska bli en så liten påverkan på skjuttiderna som möjligt, när det är gjort kommer vi att återkomma med mer information.

Det är dessutom så att vi i klubben får betalt för att detta genomförs!

Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: